čtvrtek 13. června 2013

Kontaktní čočky a sport

Kontaktní sport a čočky k sobě samozřejmě patří. U spousty sportů je téměř nutnost používat kontaktní čočky. Vrcholový sportovci si život bez kontaktních čoček nedokáží představit. Vrcholový sport přináší spoustu zdravotních potíží a vůbec nepřipadá v úvahu, že by při své sportovní činnosti mohli nosit brýle.

Co se týká brýlí, tak ty se sportem vůbec nejsou dohromady. Velkým problém je v tom, že padají z nosu a mohlo by dojít velice ošklivému zranění očí, při rozbití. Při mnoha prudších pohybech mají tendence padat z nosu, mohou se snadno rozbít. Často také dochází k jejich zamlžení a tedy špatné viditelnosti.


Image courtesy of  graur codrin / FreeDigitalPhotos.net

Každý kdo sportuje, by měl zvážit, zda pro něj nebude lepší užívat kontaktní čočky. Mají tu výhodu, že se nedají tak lehko rozbít a také vypadávají z očí. Zajistí Vám nepopsatelnou pohodlnost a také viditelnost. Při sportování je nejlepší používat kontaktní čočky jednodenní. U tohoto typu čoček totiž nehrozí možnost ukládání nečistot či alergenů, které pak mohou vyvolat například zánět spojivek.

Každému vášnivému sportovci, tedy doporučujeme vyzkoušet kontaktní čočky. Na trhu je opravdu obrovské množství kontaktních čoček a při správném výběru se nebudete vůbec muset omezovat. Vaše sportovní aktivity budete moci provozovat s plným nasazením a to i vašich očí. Pokud byste se zeptali nějakého profesionálního sportovce, tak by Vám řekl, že bez užívání kontaktních čoček se nedá naplno sportovat. Existuje spousta profesionálních sportovců, kteří v běžném životě nosí brýle a kontaktní čočky využívají pouze při sportovních aktivitách.

Image courtesy of  graur codrin / FreeDigitalPhotos.net
Kam pro čočky? http://eshop.fokusoptik.cz/kontaktni-cocky/

Žádné komentáře:

Okomentovat