středa 26. června 2013

Kontaktní čočky v zaměstnání

Pro spoustu lidí, ať se jim to líbí nebo ne, počítače se staly nevyhnutelnou součástí jejich každodenního života. U počítače dnešní populace stráví až 3,5 měsíce za rok. Což je pro Vaše oči opravdu velice nebezpečné. Pokud trávíte u obrazovky počítače celý den, stávají se Vaše oči a zrak náchylnějšími k souvisejícím problémům, mezi něž patří suché a podrážděné oči, únava očí, neostré vidění, zarudnutí a citlivost na světlo, bolesti hlavy, bolesti krku a ramenou. Je tedy velice důležité zabránit těmto nepříznivým dopadům.


Image courtesy of Idea go / FreeDigitalPhotos.net

V dnešní době je téměř ke každé práci potřeba počítač. Spousta lidí musí na počítači pracovat téměř celý den. Práce na počítači může být pro Vaše oči nebezpečná. Rádi bychom Vám tedy poradili, jak se vyvarovat negativním dopadům Vašich očí. Jak jim předejít a Vaše oči ochránit.

Dále Vám povíme, proč je práce na počítači pro Vaše oči škodlivá. Důvodem je to, že dochází k nesprávnému nebo méně častému mrkání, než při jiných činnostech. Mrkání je přirozená činnost, kterou se obnovuje vrstva slz, uchovávající oči čisté a vlhké. Mrkání roztírá slzy po vašich očích a zajišťuje, že jsou stále vlhké. Zároveň brání vstupu cizích těles a vzniku podráždění. Při normálních okolnostech mrkneme jednou z 5 sekund, což znamená 11 000 krát za den. Při práci na počítači je Vaše mrkání velice omezené a kvůli tomu jsou naše oči mnohem více namáhané.

Používáte-li kontaktní čočky při práci na počítači, může to mít na Vaše oči i mnohem větší dopady, než kdybyste je nepoužívali. Důvodem je to, že méně mrkáte, povrch vašich čoček může vyschnout, což vede k velkému nepohodlí. V dnešní době i tento problém má své řešení, stačí si jen vybrat ty správné čočky, které budou vhodné i do Vašeho zaměstnání. Jedná se o kontaktní čočky, které jsou vyrobeny z materiálu uchovávajícího si svou vlhkost. Čočky jsou navrženy pro dosažení velmi hladkého a pohodlného pocitu.

Image courtesy of Idea go / FreeDigitalPhotos.net

Další informace: http://eshop.fokusoptik.cz/kontaktni-cocky/

Žádné komentáře:

Okomentovat