pátek 10. května 2013

Kontaktní čočky - jejich nasazení a sundávání

Máte tu dnes pro Vás připraveny základní rady a instrukce, jak správně nasadit a vyjmout kontaktní čočky. Poradíme Vám jak na to. Nejdůležitější je, nevzdávat to a zažít si to. Stačí jen malý cvik a všechno půjde, jako po másle. Jak zní pořekadlo, učený z nebe nespadl. Vůbec se ničeho nemusíte bát, rádi Vám s tím poradíme.


Zaprvé je velice důležité držet Vaše oči čisté a zrak co nejzdravější. Máme tu tedy pro Vás připraveno pár rad, jak správně nasadit a odstranit kontaktní čočky. Pokud se jich budete držet, nenastanou žádné komplikace.

Image courtesy of  marin / FreeDigitalPhotos.net

Průvodce pro správné nasazení kontaktních čoček.
  1. Ruce důkladně omyjte, jak je popsáno výše.
  2. Opláchněte čočky roztokem, abyste odstranili usazeniny na čočce.
  3. V mnoha případech často dochází při nasazovaní kontaktních čoček k jejich záměně, je tedy dobré, abyste vždy aplikovali a odstraňovali čočku pro pravé oko jako první.
  4. Umístěte čočku na špičku vašeho ukazováku a ujistěte se, že je čočka správně orientována tak, že zkontrolujete indikátor rub a líc.
  5. Druhou rukou přidržte horní víčko, před mrknutím.
  6. Stáhněte dolů dolní víčko druhým prstem ruky, kterou čočku aplikujete. Podívejte se na strop a opatrně vložte čočku do dolní části oka.
  7. Pomalu víčko uvolněte a zavřete na chvíli oko.


Průvodce pro správné odstranění kontaktních čoček.
  1. Důkladně si omyjte ruce, jak je popsáno výše.
  2. Podívejte se do stropu a stáhněte dolů dolní víčko.
  3. V mnoha případech často dochází při nasazovaní kontaktních čoček k jejich záměně, je tedy dobré, abyste vždy aplikovali a odstraňovali čočku pro pravé oko jako první.
  4. Ukazováček přibližte k oku, dokud se nedotknete dolního okraje čočky.
  5. Sesuňte čočku dolů k dolní části bělma.
  6. Čočku jemně zmáčkněte mezi palec a ukazovák a vyjměte ji.
  7. Stejným způsobem vyjměte i druhou čočku


Tedy nejdůležitější je mytí rukou, obzvláště před manipulací s kontaktními čočkami. Ruce je vhodnější umývat tekutým mýdlem, které je lepší než obyčejného mýdla, protože obyčejné mýdlo může být snadno kontaminováno. Ruky stačí tedy omýt, poté důkladně osušit. Vhodnější jsou ručníky, které nepouští vlákna. Předejdete tak znečištění čoček vlákny z ručníků.


Image courtesy of  marin / FreeDigitalPhotos.net


Teď už tedy víte, jak na to a nám nezbývá nic jiného, než Vám popřát bezproblémové a také samozřejmě to nejpohodlnější umývání kontaktních čoček.

Kam pro čočky? Na Fokus optik - http://eshop.fokusoptik.cz/kontaktni-cocky/

Žádné komentáře:

Okomentovat