úterý 9. dubna 2013

Děti a kontaktní čočky?

Co si myslíte o nošení kontaktních čoček dětmi?  Myslíte, že je to pro ně dobré nebo že by jim nošení kontaktních čoček mohlo nějak uškodit? Odpovědi jsou různé. V kolika letech myslíte, že by se kontaktní čočky mohli začít nosit? Odpověď zní, že věk, kdy se mohou kontaktní čočky začít nosit, není nikterak limitován. Nošení kontaktních čoček záleží hlavně na zodpovědnosti a přístupu dítěte. Předtím než se rodiče rozhodnou, že by bylo pro jejich dítě vhodné nošení kontaktních čoček, měli by se poradit u kontaktologa.


Image courtesy of arztsamui  / FreeDigitalPhotos.net

Pro malé děti je velice složitá manipulace s kontaktními čočkami, proto jsou kontaktní čočky předškolákům a malým školákům nasazovány jejich rodiči. Tedy je velice důležité, aby rodiče byli řádně poučeni o nasazování kontaktních čoček. Nesprávné nasazení kontaktních čoček může do očí zanést nečistoty a oko nepříjemně poranit. Rodiče by měli postupem času naučit své dědi, aby byly schopny manipulace s kontaktními čočkami sami. A dbali na řádnou péči o kontaktní čočky. Ze začátku je velice dobré používat kontaktní čočky denní, než se děti pořádně naučí manipulovat s nimi.


Postupem času je dobré nahradit kontaktní čočky jednodenní kontaktními čočkami čtrnáctidenními nebo také kontaktními čočkami měsíčními. Spousta malých školáků rozhodně ráda dá přednost kontaktním čočkám, před obyčejnými brýlemi a to z toho důvodu, že jim to přidá na sebedůvěře. V dnešní době umí být děti velice nespravedlivé a rádi se ostatním posmívají. Děti tak jsou vystaveny obrovskému stresu kvůli nošení obyčejných brýlí. Tedy záleží jen na Vás tedy na rodičích, zda bude Vaše dítě nosit kontaktní čočky nebo brýle. Jen vy dobře víte, jestli bude schopno se naučit jak s kontaktními čočkami zacházet a jak se o ně starat.


Image courtesy of arztsamui  / FreeDigitalPhotos.net


Kontaktní čočky pro všechny najdete na http://eshop.fokusoptik.cz/kontaktni-cocky/

Žádné komentáře:

Okomentovat